Logga

Färdiga arbeten 2011

 

Transport av Porlaloket till Forsvik, augusti 2011

 
Porla
Porla

Ryttaren har fått en del pengar från Riksantikvarieämbetet för revision av Porla-loket. I dag gick transporten från Ryttaren till verkstaden i Forsvik där duktiga tekniker ska ta sig an loket.

Transporten utfördes som vanligt av Ryttarens ständige loktransportör, Sebastian Nord, som med sin firma, AB Bassens Jord och Maskin, är verksam i en liknande bransch som Ryttaren en gång var.

Porla
Porla
Porla

Porla

Transporten utfördes dessutom helt miljöpolitiskt korrekt då Sebastians gamla Scania P 93 från 1988 är konverterad för drivning med biogas.

Renoveringen av såghuset

Såghuset har riktats upp, stomme och takstolar har förstärkts och rötsakadat virke har bytts.Sågplanen har dränerats och grusats upp. 
Projektet har kunnat genomföras tack vare ekonomiskt bidrag från Länsstyrelsen i Västra Götaland och från Falköpings Kommun samt många timmar eget arbete av föreningsmedlemmar.

Sagen
   

Sista arbetsdagen

 
Tre lok

 

Den 12 nov hade vi vår sista arbetsdag för året. Det blev faktiskt inte så mycket arbetat. Vi roade oss istället med att lufta alla loken en sista gång innan vintervilan. Särskilt glada är vi för att äntligen fått kontroll på Nora-lokets bränsletillförsel. Den gamla Folka-motorn går numera som en klocka.

Lok november